Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, στο Προεδρικό Μέγαρο απονεμήθηκε το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στον κύριο Λάμπρο Κοτσίρη Αναπληρωτή Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Ο κύριος Κοτσίρης είναι Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και Eπίτιμος Διδάκτωρ Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Τάγμα Αριστείας της Τιμής ιδρύθηκε το 1975 και παράσημό του  απονέμεται σε Έλληνες πολίτες που έχουν διακριθεί για το έργο και την προσφορά  τους στη χώρα  σε διάφορους τομείς. Στη Δημόσια Διοίκηση, στο εμπόριο, στη ναυτιλία, στη βιομηχανία, στα γράμματα στις τέχνες και στην επιστήμη. Αποτελεί ύψιστη τιμή για Έλληνες αλλά και αλλοδαπούς που τιμώνται από την Ελλάδα για τη συνεισφορά τους στην προβολή της χώρας. Απονέμεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κύριος Κοτσίρης ενισχύει το έργο και το κύρος της Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής με τη γνώση και την προσωπικότητά του, προβάλλοντας την Αρχή στη χώρα  και εκπροσωπώντας την παράλληλα στην Ευρώπη.

 

kotsiris_tagma_timhs