ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EAIYA 18.7.2023

Την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Καθηγητή κ. Νικολάου Βραχνή με τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που άπτονται των αρμοδιοτήτων των Υπουργείων Υγείας και Τουρισμού καθώς και θέματα της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε ο ιατρικός τουρισμός στον τομέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής καθώς και η συμμετοχή του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Ράπτη στην Επιστημονική Συνάντηση της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που θα πραγματοποιηθεί της Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν αυτών συμφωνήθηκε η συνεργασία των Υπουργείων Υγείας και Τουρισμού με την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή για την επίλυση όλων των θεμάτων με σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών και την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για την διευκόλυνση ακόμη περισσότερων προσώπων στην απόκτηση ενός παιδιού.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ E.A.I.Y.A.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΑΧΝΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

 ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ

Διαβάστε το PDF εδώ

ZOOM3