Δικηγόρος παρ’ Εφέταις, Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης, με θέμα της Διεπιστημονικής Διδακτορικής Διατριβής του «Die ärztliche Dokumentationspflicht und elektronische Datenverarbeitung» («Η υποχρέωση τήρησης ιατρικού αρχείου και ηλεκτρονική επεξεργασία δεδομένων»).

Διετέλεσε Ειδικός Επιστήμονας στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης επί 8 έτη.

Από το έτος 2006 έως και σήμερα προσφέρει τις νομικές του υπηρεσίες σε Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές (Νομικός Ελεγκτής στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειδικός Επιστήμονας στον Κύκλο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο Συνήγορο του Πολίτη, Τακτικό Μέλος της Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής).

Έχει διατελέσει μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών (μέλος 9μελούς νομοπαρασκευαστικής επιτροπής στη Βουλή των Ελλήνων με αντικείμενο την Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας του ΕΣΥ, μέλος 9μελούς επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την αναθεώρηση της υπ ́ αριθμ. 139491/2006 ΚΥΑ σχετικά με τον καθορισμό προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασιών πρόσβασης στο σύστημα νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφαλίστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών). Επιπροσθέτως έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες συμμετοχές, ομιλίες σε συνέδρια και ημερίδες, σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο. Μελέτες και αρθρογραφία του έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα ελληνικά, γαλλικά, και αγγλικά νομικά περιοδικά σε ζητήματα αστικής ευθύνης, προσωπικών δεδομένων, ιατρικού και αθλητικού δικαίου.