Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 1993. Την ειδικότητα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας την ολοκλήρωσα το 2001 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας συμμετείχα και εκτέλεσα πολλές χειρουργικές επεμβάσεις όπως: σκωληκοειδεκτομή, χολοκυστεκτομή, προστατεκτομή, χειρουργική αποκατάσταση κήλης, υστερεκτομή, κολπορραφία, λαπαροτομία και διαγνωστικές και επεμβατικές λαπαροσκοπήσεις. Επιπρόσθετα, έκανα γαστροσκοπήσεις, διαγνωστικές και επεμβατικές υστεροσκοπήσεις, διακοιλιακούς και διακολπικούς υπερήχους για ανεύρεση πυελικής παθολογίας και για προγενετικό έλεγχο. Κατόπιν μετέβη στην Ιαπωνία για 3 χρόνια για να εκπαιδευθώ στην αναπαραγωγική ιατρική. Το Νοέμβριο του 2002 εκλέχτηκα λέκτορας στο Tottori University Faculty of Medicine, Japan. Κάναμε IVF και ICSI κύκλους σε γυναίκες με προβλήματα υπογονιμότητας. Επιπλέον σε αζωοσπερμικούς ασθενείς κάναμε βιοψία όρχεων για ανίχνευση απλοιδών κυττάρων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για ICSI.

Το 2004, κατόπιν της παραιτήσεώς μου από τη θέση του Λέκτορα στο Tottori University, εκλέχτηκα Επιμελητής στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου εργάστηκα για 7 χρόνια. Εργαζόμουν στη μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Κλινικής. Επίσης παρακολουθούσα γυναίκες με προβλήματα οστεοπόρωσης. το 2010, πήγα ξανά στην Ιαπωνία για 6 μήνες προκειμένου να εκπαιδευθώ στη γυναικολογική ενδοσκόπηση. Από το 2011 ως σήμερα εργάζομαι ως Επίκουρος Καθηγητής στη Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάστηκα ως διευθυντής του Γυναικολογικού Τμήματος και τώρα είμαι ο υπεύθυνος ιατρός του Μαιευτηρίου.

Η υπο-ειδικότητά μου είναι στον τομέα της Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Είμαι συγγραφέας σε 42 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με impact factor (ο συνολικός δείκτης απήχησης των δημοσιεύσεων: 109). Η ερευνητική μου εργασία έχει αναφερθεί πάνω από 700 φορές από άλλους συγγραφείς (h index 14). Έχω γράωει επίσης κεφάλαια σε ελληνικά και διεθνή βιβλία. Είμαι κριτής σε 11 διεθνή περιοδικά με impact factor. Έχω κάνει 82 παρουσιάσεις σε ελληνικά συνέδρια και 48 σε διεθνή συνέδρια. Ως προσκεκλημένος ομιλητής έχω συμμετάσχει σε 3 διεθνή και 6 ελληνικά συνέδρια. Τέσσερις από τις εργασίες μου έχουν λάβει χρηματοδότηση από την Procter & Gamble τις υποτροφίες Καραθοδωρή.