Η κ. Κορνηλία Δελούκα-Ιγγλέση είναι Καθηγήτρια Δικαίου στο Τμήμα ΟΔΕ της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών  του Παν/μίου Πειραιώς.

Είναι Αριστούχος Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Πτυχιούχος του Τμήματος ΟΔΕ του Παν/μίου  Πειραιώς (πρώην ΑΒΣΠ), και επιμορφώθηκε, λαμβάνοντας υποτροφία, στη Νομική Σχολή του Παν/μίου της Louvain-la-Neuve του Βελγίου στο «Droit Communautaire de la Consommation».

Ξεκίνησε την Ακαδημαϊκή της σταδιοδρομία σε ηλικία είκοσι-δύο ετών ως Επιστημονική Βοηθός, επικουρώντας τη διδασκαλία των μαθημάτων: α. Κοινωνική Διοίκηση και β. Κοινωνικά  Δικαιώματα και Κοινωνική Προστασία και, εν συνεχεία, μετήλθε όλων των Καθηγητικών βαθμίδων.  Στη βαθμίδα τακτικής Καθηγήτριας, στην οποία υπηρετεί έως σήμερα,  εξελέγη το 2006.

Διδάσκει σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Παν/μίου Πειραιώς:  Αστικό Δίκαιο,  Δίκαιο των Επιχειρήσεων,  Δίκαιο του Καταναλωτή, Δίκαιο του Ανταγωνισμού, Δίκαιο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Ποιότητα και Δίκαιο, Δίκαιο της Υγείας,  Δημόσιο/Διοικητικό Δίκαιο. Έχει επιβλέψει αρκετές Διδακτορικές Διατριβές και πολλές Διπλωματικές Εργασίες Μεταπτυχιακών Φοιτητών.

Διετέλεσε και διατελεί ερευνήτρια (senior researcher) σε ερευνητικά Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και διετέλεσε επανειλημμένα οργανώτρια και επιστημονική υπεύθυνη επιμορφωτικών σεμιναρίων του Κέντρου Ερευνών του Παν/μίου Πειραιώς. Υπήρξε επανειλημμένα κριτής (reviewer) επιστημονικών άρθρων.  Διετέλεσε επανειλημμένα μέλος της Συγκλήτου του Παν/μίου Πειραιώς, Πρόεδρος της Επιτροπής φοιτητικών υποθέσεων του Τμήματος ΟΔΕ του Παν/μίου Πειραιώς,  και Διευθύντρια του Τομέα Μάρκετινγκ και Παραγωγής. Υπήρξε Δικηγόρος Αθηνών από το 1986.  Από το 2014 είναι μέλος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Έχει συγγράφει επτά μονογραφίες.  Επίσης, έχει συμμετάσχει με επιστημονικές μελέτες της σε πολλούς Συλλογικούς τόμους που έχουν εκδοθεί από έγκριτους εκδοτικούς οίκους της Ελλάδος και του Εξωτερικού (όπως των: «Peter Lang», «Bruylant», κ.ά.) και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από τριάντα άρθρα σε τιμητικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις της σε πολλά Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια, ενώ υπήρξε επανειλημμένα και Επιστημονική Οργανώτρια Συνεδρίων.

Ομιλεί Ελληνικά, Αγγλικά,  Γερμανικά,  Γαλλικά και Ιταλικά.