Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας του παν/μίου Αθηνών, διευθυντής της Α’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής νοσοκομείου «Αλεξάνδρα». Είναι μέλος πολλών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής, μέλος της επιστημονικής εταιρείας της Παγκόσμιας Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής, ιδρυτικό μέλος του Fetoscopy Working Group και διευθυντής του ελληνικού τμήματος της σχολής “Ian Donald”.

Έχει πάνω από 450 συνδημοσιεύσεις σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά περιοδικά, έχει συγγράψει 25 επιστημονικά κεφάλαια σε ξενόγλωσσα και 15 σε ελληνικά ιατρικά βιβλία. Έχει συγγράψει ιατρικά επιστημονικά εγχειρίδια γυναικολογίας και μαιευτικής για τους φοιτητές των ιατρικών σχολών ελληνικών παν/μίων καθώς και ένα εγχειρίδιο σχετικά με Interventional Ultrasound για τους φοιτητές του Donald School.

Έχει συμματάσχει σε πάνω από 170 εθνικά συνέδρια (158 ως προσκεκλημένος ομιλητής) και σε 184 διεθνή (85 ως προσκεκλημένος ομιλητής).  Διατέλεσε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Περιγεννετικής Ιατρικής στην  Αθήνα το 2004 και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας στη Γλασκόβη το 2014.